"Am construit, cu migală, un Univers de Lumină, dar un prost a tras heblul și-a plecat cu siguranța."

                                                                                                                               

 

 

Aţi deschis exact unde trebuia!

 

Pentru toţi cei care n-au nici în clin nici în mînecă - zice vorba - cu spiritul ludic şi cu simţul umorului, accesarea acestui link trebuie considerată o pură întîmplare.

Cred că este mai mult decît firesc să vă preţuiesc timpul pe care l-aţi investi in căutarea altor detalii care mă privesc direct. In consecinţă, un eficient şi operativ briefing: Album Duminical, Cascadorii Rîsului, 4M, Video (Dracula, Joc, DD, Scorpion, Paris etc...) Magazin, Festivalul internațional CERBUL de AUR, Cascadorii... Jocului, Made in USA, Tele Estival Camel Planet, Interactiv TeleJoc, Camera Misterelor, Robingo, Roata Norocului, Super Gol Show, Enigma, Gala Premiilor CLUBULUI ROMÂN de PRESĂ (ediția inaugurală), spectacolul-eveniment TVR - ROMÂNIA FĂRĂ FRONTIERE (2013)... Evident, acestea sînt doar cîteva repere, brand-uri consacrate, realizate de subsemnatul, de-a lungul anilor, în grilele de programe ale televiziunii publice din România (n-am pus la socoteală încă vreo 23 de ani de experienţă în Radio, esenţială pentru configurarea şi consolidarea carierei mele ulterioare în televiziune). La vremea lor, au fost... standarde care au generat audienţă şi au încurajat... dependenţa de televizor. Televiziunea contemporană îşi cere drepturile, indiferent de limba de exprimare, de meridianul geografic sau de forma politică de guvernămînt. Planeta a făcut paşi rapizi din toate punctele de vedere, iar televiziunea, ca modalitate de informare, relaxare şi de antrenare a gîndirii (numai stupizii cred că televiziunea – cu precădere publică - e obligată să culturalizeze), a fost, pare-se, dintotdeauna, cu un pas înainte. Televiziune fără componenta ludică (trăsatură esențială a genomului uman) este de neconceput, mai ales în vremurile pe care le tranzităm. Consider că, genetic, românii sînt dotaţi cu un simţ al umorului... în exces. Ca şi inteligenţa, şi acest simţ este răspindit, însă,... aleatoriu. Unii nu depăşesc nivelul distructiv al... băşcăliei, alţii se zbat undeva, la limita handicapului... Esenţial pentru “omul de televiziune” contemporan este să înţeleagă că TELESPECTATORUL vrea ALTCEVA! Cele 625 de linii ale «micului ecran» (e o metaforă, evident, desfiinţată de realitatea FullHD, UHD, 4K, 8K, 3D...) sînt tot atîtea culoare pe care pornesc, într-o cursă nebună, nebună, nebună, gîndirea pozitivă şi riguroasă, creativitatea, spiritul ludic, originalitatea, simţul umorului şi, nu pe ultimul culoar, bunul simţ! Şi toate acestea potenţate de-un element esenţial: interactivitatea, fără de care totul seamănă cu Marea Neagră privită... într-un acvariu!

 

 

Auzi, Doru, nasol ca te citeste numai cine nu conteaza pe lumea asta; aia cu ceafa groasa, ghiul si fotoliu la Ceasca-n casa nu se sinchisesc sa acceseze vreodata pe acest site si sa afle.
Eu ma gindeam sa fac un site sau o pagina de Facebook: MITOCANIA, cu A nu cu Ă, adica tara asta de mitocani care se suprapune peste Romania noastra. Sa poata citi si vedea toti oamenii OAMENI cum se comporta mitocanii, aia care nu stau la stop, care parcheaza pe locul pentru persoane cu dizabilitati, care arunca gunoaie, care urla muzica pe pajiste, aia care dau drumul la cosul rafinariei noaptea ca sa ne otraveasca fara dovezi, care scriu “lapte de capra” si e doar 30%, stii si tu… Dar imi dau seama ca e pierdere de vreme, ca ne vom descarca unii la altii si tot doua popoare unul peste altul vom ramine.
Imi pare doar rau, ma simt nitel Brâncusi care, venind sa ridice Coloana, a zis ca n-a mai gasit Romania din sufletul sau si… s-a intors la Paris. Era in anii ’30.

 ddsenior 27.05.2017 at 10:40 (Edit) Reply

Călin, reacţia ta e apreciabilă!… Şi-apoi, e singulară!… Cei care spui că nu contează în configuraţia demografică mioritică se supun, din păcate, aceleeaşi zicale păguboase “Capu’plecat, …bla bla bla”, din vremuri apuse, în virtutea căreia, conştienţí de efectele ei, ceilalţi, majoritarii, îşi arborează, cu sîrg şi agresivă nesimţire, MITOCĂNIA, MÎRLĂNISMUL şi PROSTIA.

Leave a Reply