ROATA NOROCULUI

ROATA NOROCULUI

 

ROATA NOROCULUI este un format internaţional pe care TVR l-a achiziționat în 1996 şi pe care Doru Dumitrescu l-a realizat (din echipă mai făceau parte redactorul Bogdan Nicolescu şi prezentatorul Daniel Pitei, printre alţii) şi difuzat pe TVR1, timp de-o lună, în martie 1997. Este unul dintre cele mai vechi şi mai puternice formate de televiziune din lume. Atunci, de ce-a dispărut fulgerător de la TVR? Pentru mulţi pare bizar, pentru că el a rămas în memoria telespectatorilor ca fiind difuzat, în premieră, în România, de… un alt post tv., recent înfiinţat atunci şi generator al unei întregi generaţii purtătoare de logo. La TVR, formatul a fost difuzat de 3 ori pe săptămînă şi-a spulberat, pur şi simplu, audienţa concurenţei, pe tronsonul orar respectiv. Un asemenea afront nu era permis, că publicitatea… e pe bani! Şi-atunci, o “cîrtiţă” miloasă din TVR a făcut cum a făcut (nici nu i-a fost greu) şi formatul a… zburat de pe TVR1 după o lună, apărînd peste… cîteva luni la… postul concurent (care l-a ţinut foarte puţin, nemaifiind un pericol concurenţial la TVR)! În scurt timp, s-a “teleportat” şi respectiva “cîrtiţă” la respectivul post tv. Păi, nu?

Apropo, echipa JOCURI & CONCURSURI şi-a construit singură campania de promovare a noului format pe TVR1.

 


 

8 Responses to ROATA NOROCULUI
 1. Buna seara, mai stiti cum se numea prezentatoarea emisiunii Camera misterelor? Nu gasesc pe internet niciun episod, dar era foarte bine realizata emisiunea, decoruri super si prezentatoarea nascuta pentru camera video, genul Andreei Marin.

  • Bună seara, Gabriela! O surpriză neașteptată si extrem de plăcută l-a constituit mesajul tău, lăsat pe portal acum, în preajma sărbătorilor pascale!…. Bucuria cea mai mare a fost faptul c-ai remarcat un format ORIGINAL, neapreciat DELOC pe măsura valorii lui de către amatoriceii care dădeau din coate și funcții încă din mileniul trecut, în televiziunea fostă publică, din Dorobanților 191. Cea care i-a dat formatului strălucirea dorită a fost o foarte tînăra prezentatoare, aleasă și crescută de mine în proaspăt înființata redacție „Jocuri și concursuri”. Era în… mileniul trecut!…. ;-))))) Ai „umblat” prin „Roata norocului”, în capitolul GALERIE TV din meniul portalului, dar, cu mai multă răbdare, ai fi descoperit și CAMERA MISTERELOR, care are un spațiu aparte dedicat și-n care vei re-vedea și secvențe din edițiile CAMEREI MISTERELOR, plus alte detalii despre format. Am făcut lucruri minunate și UNICAT cu acești foarte tineri talentați – băieți și fete – care, si-au dat toată silința să devină, din simpli… telespectatori, “oameni de televiziune”. Și n-am muncit degeaba!!! Tînăra care ți-a plăcut în mod deosebit nu mai e de mult prin Mioritica, ci respiră aer… new-york-ez, în Manhattan. Cît despre Andreea Marin, m-ai făcut să zîmbesc!… Și ei, ca și celeilalte, tot eu i-am semnat „certificatul de intrare” în lumea televiziunii din Dorobanților 191!
   În final, mulțumiri pentru gînduri, te mai aștept cu comentarii și la alte pagini din portal și… iată link-ul la care vei afla, cu răbdare, și alte răspunsuri la întrebarea ta: https://dorudumitrescu.ro/galerie-tv/camera-misterelor/ Lectură și vizionare plăcute!!!! ;-))))

 2. ana scafetta 05.05.2013 at 22:56 Reply

  Am participat la episodul pilot. E drept ca am pierdut, dar mi-ar placea sa aflu daca mai exista inregistrarea :).

  • In marile intreceri, PARTICIPAREA conteaza!… 😉 Din pacate, nu mai exista inregistrarea (comportament amatoristic al unor colegi), dar memoria certifica existenta acestui format, pentru prima oara, in Romania, la TVR!!!

 3. the italiano 16.10.2011 at 11:49 Reply

  Mi-a placut acea emisiune, imi amintesc ca m-am uitat mereu, la fiecare emisiune. Oare azi as mai urmari-o? Intre timp, au aparut alte formate pentru emisiunile de divertisment, concurenta pentru audienta e mai mare, nu stiu daca ar mai avea acelasi succes.

  • Răspunsul meu e fără dubiu: CU SIGURANȚĂ! Este adevărat c-au apărut formate noi, dar valoarea finală a unui format e dată de modul de realizare – asta este ceea ce validează telespectatorii. ROATA NOROCULUI e un format foarte puternic, care a rezistat zeci de ani în alte țări. La noi, a dispărut după o lună, din motivele expuse în articol. Realizarea în condiții PROFESIONISTE a unui format îi conferă longevitate (o realizare amatoricească poate îngropa și-un format premiat cu OSCAR – vezi soarta lui SURVIVOR în România). În momentul de față, există stive de formate super-interesante, care așteaptă doar decizii responsabile, în interesul telespectatorilor. Realizatori PROFESIONIȘTI încă mai există, așa încît… Cum scăpăm de nulitățile profesionale care ocupă scaunele decizionale?????

 4. Imi amintesc de emisiunea asta. A fost difuzata acum foarte mult timp, nu e asa? Sau o confund cu alta?

  • Păi, dacă amintirea e… fidelă, nu e vorba de alta, ci chiar de emisiunea difuzată acum 14 ani! (așa cum scrie mai sus). Repet, ea a fost difuzată doar o lună (12 episoade), dar făcută superprofesionist!!!


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3