Dricul şi femeile

Dricul şi femeile

 

Cu riscul de-a fi luat drept misogin – ceea ce-ar fi o imensă şi regretabilă eroare – reafirm că prezenţa unei femei la volanul unui BMW este un exemplu tipic pentru ceea ce se cheamă “anus contra naturii” (ACN). Este un raport de incompabilitate totală în această stupidă alăturare, asupra căreia mi-a atras prima oară atenţia regretatul meu prieten Johnny. “BMW este o masină bărbătească – îţi trebuie multă-ndemînare ca să poţi s-o stăpîneşti. N-au ce căuta femeile la volanul unei asemenea masini!”. Johnny a iubit foarte mult femeile şi-a avut numai BMW-uri. Dar, cu cît mai anormală e alăturarea, cu atît mai firească este ea în scumpa noastră patrie – România. 

De alfel, prezenţa femeilor la volanul unor imense “dricuri”, de diverse mărci, e un fapt banal pe drumurile din RO. Nu că masculii aflaţi la volanul unor “dricuri” similare şi la fel de numeroase ar fi mai simpatici. Nici pomeneală. “Dricurile” astea (două coşciuge încap lejer în ele) sînt inexistente într-o capitală din ţările ADEVĂRATE. N-ai să le vezi nici pe bulevardele Parisului şi nici la Londra sau la Berlin. Ei le numesc “maşini de teren” şi, firesc, umblă cu ele numai… pe “teren”. Nu pe bulevarde. Ele conferă… “siguranţă” şi trîmbiţează însemnul “puterii” leului în faţa căţeilor numai pe plaiul mioritic, pentru acestă tagmă pestriţă de parveniţi, pungaşi, interlopi, paraşute şi odrasle grobiene, certate cu legea, civilizaţia şi bunul simţ. Dai de ei oriunde arunci cu privirea, că-ţi vine s-o bagi în buzunar, să nu-ţi mai agresezi retina şi sinapsele neuronale.

Cu puţin timp în urmă, aflat în zona Dorobanţi – Beller, am văzut, la volanul unui Bentley alb, o duduie blondă. Banal, veţi spune. Da, numai că duduia era un căpuţ de ghips tipic, care făcea să pălească chiar şi atributele spirituale precare asociate, mai în glumă, mai în serios, culorii capilare. De ce? În plină circulaţie, mononeuronala îşi ţinea în braţe foarte frageda odraslă care manevra, chipurile, volanul. Dacă n-ar fi fost tipic mioritic, tabloul era de-a dreptul kafkian. Spun toate astea, repet, nu din misoginism, ci pentru că în “valul” zilnic de informaţii sînt şi “bolovani” care obligă la reacţie.

 

Grav accident de circulaţie. Patru oameni, aflaţi într-o ambulanţă care-i ducea la tratamentul dialitic de… prelungire a vieţii, s-au trezit, brusc, la poarta Raiului (sau a Iadului). Ambulanţa a fost lovită VIOLENT de-un BMW care circula pe banda tramvaiului (????!!) şi care, pierdut de sub control, a intrat pe contrasens. La volanul BMW-ului, evident, un anus contra naturii: o foarte jună într-ale vîrstei şi-ntr-ale conducerii auto. Ce căuta ea la volanul unui BMW? Nu reiau.

Ce căuta ea pe şinele tramvaiului? Păi, ce caută toţi imbecilii care n-au bunul simţ de-a-şi păstra locul într-o coloană auto şi se consideră leii care sar peste bariera la care căţeii aşteaptă ca proştii. Fiind vorba de-o încălcare curentă a legii (la care miliţienii contemporani închid ochii, să nu-i orbească proiectoarele “dricurilor”), le-aş aplica amenzi care să plece de la minim 10% din valoarea “dricului”, sume cu care Statul şi-ar acoperi, cu vîrf şi-ndesat, găurile negre din buget.

Întrebari de genul “Ce viteză avea BMW-ul?” puse de jurnalicii contemporani, sînt, evident, stupide – e la mintea… pietonului că nu poţi face praf o maşină şi lua 4 vieti dintr-un foc (plus 3 răniţi!) dacă viteza e “la limita evitării oricărui pericol” (jmekheră exprimarea asta miliţienească). Că pe carosabil era zăpadă, polei, gheaţă etc., astea sînt doar circumstanţe agravante. Maşina avea CATEGORIC viteză mare, circula pe o bandă cu restricţii şi era condusă de-o persoană care n-avea nici un fel de experienţă auto şi nici nu ştia ce conduce (tracţiunea pe spate e un test dificil pentru şoferi). N-am treabă cu prevederile EXACTE ale legii, dar pe imbecila asta aş trimite-o la puscărie pe viaţă. Fără drept de apel!

P.S. Mai nou, am  băgat de seamă că unele dintre “dricurile” jmekherilor patriei sînt dotate cu claxoane asemănătoare cu ale Poliţiei (nu sirenă, atenţie!, ci acel muget, în DO major, de avertizare “Dă-te, bă, din calea mea!”). Miliţia o fi ştiind?! Sanky prost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3