DEŞTEPT ŞI BOGAT

DEŞTEPT ŞI BOGAT

 

Formatul internaţional DEŞTEPT ŞI BOGAT (The Vault) a fost difuzat de postul ROMÂNIA 1 în perioada martie – noiembrie 2002. Realizatorul Ştefan Stănescu poate să fie mîndru de ce-a semnat, întrucît TVR n-a mai reuşit o asemenea performanţă de-atunci. Totul a fost performant, începînd cu decorul conceput de scenografa Georgeta Nistor (i-a plăcut şi ei atît de mult, încît l-a mai “împrumutat” şi pe la alte emisiuni) şi realizat integral în atelierele TVR, şi pînă la premiul pus în joc: 1.000.000.001 lei, cel mai mare premiu la tv. al vremii, care a cauzat mari dureri de cap… concurenţei (un format cu… miliarde, de la un alt post tv., dădea premiu DOAR 1 miliard! UN LEU în plus la TVR făcea diferenţa din toate punctele de vedere :-)).

Prezentatorul formatului a fost Octavian Saiu, cadru universitar, surprinzător de dotat pentru partituri “in direct”, în faţa camerei. Am facut o alegere foarte bună, numai că, în trista tradiţie a TVR, a dispărut şi el, după încetarea difuzării formatului. Audienţa programului a fost EXCELENTĂ, întrucît nivelul de interactivitate implica telespectatorul care era mai mult decît motivat să urmărească emisiunea – întrebările de cultură generală erau foarte bine gîndite şi extrem de atractive şi, foarte important, oricînd miliardul + un leu putea fi al lui!

 

 

2 Responses to DEŞTEPT ŞI BOGAT
  1. Bravo!
    Alte vremuri, alti oameni! Ar trebui vorbit si de soft – probabil cel mai complex al timpului la TV. De concurenti, asistenti, de ECHIPA de realizare, cu colaboratori cu tot. Asta a disparut acum. PLACEREA de-a lucra in echipa si de-a face LUCRURI FRUMOASE IMPREUNA! Sa nu ne pierdem speranta! Sa n-o ingropam!


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3