DRUMMOND MONEY-COUTTS (DMC)

DMC (Drummond Money-Coutts)

DMC (Drummond Money-Coutts) s-a născut, în 1986, la Londra. Încă de pe la 6 ani, era pasionat de lectura cărților pe teme de magie, supranatural, mister, misticism antic, OZN-uri, teorii ale conspirației și alte chestii similare. Cînd a împlinit 8 ani, tatăl său – lordul Crispin Latymer – l-a dus la Davenport – cel mai vechi magazin de magie din Marea Britanie, situat, și astăzi, sub sediul central al Coutts & Co., veche familie de bancheri, unde tatăl său lucra la acel moment. Atunci i-a cumpărat prima carte de magie: “The Royal Road to Card Magic”, lucrare fundamentală în domeniu, care a transformat pasiunea băiețașului DMC pentru cărți de joc, magie și iluzionism într-o adevărată obsesie pe viață. Pe cînd era la colegiul Eton (era coleg cu prinții William și Harry), DMC și-a continuat aprofundarea tehnicilor de magie, aplecîndu-se cu stăruință asupra fiecărui detaliu. A petrecut sute și sute de ore de exersare și studiu, pentru perfecționare. În 2001, la Eton fiind, l-a invitat pe celebrul Uri Geller, pentru o prelegere, prilej cu care a învățat de la acesta cum să „îndoaie” linguri.

A părăsit studiile, în 2004, pentru a călători în lume, prilej de întîlnire cu magicieni, specialiști în ghicit și guru spirituali din India, Asia și Europa. În tot acest timp, el le-a studiat tehnicile și metodele de abordare a acestor discipline. Tot atunci, la Bangkok, DMC a stat, o vreme, în preajma unui super-escroc profesionist într-ale mînuirii cărților de joc (Mr. Somkid), cel care, mai tîrziu, a apărut în filmul-pilot al lui DMC“Cardshark”. Această prezență a stîrnit un interes deosebit în lumea magicienilor cu cărți de joc.

În 2009, DMC s-a stabilit la Londra și s-a dedicat, în întregime, magiei. În același an, DMC a obținut, după 3 luni de pregătire la colegiul Gaming, calificarea de crupier profesionist și „card dealer”. A fost o introducere în practicile moderne ale cazinourilor, în general, și în dedesubturile jocurilor de noroc, cu tehnici subtile, dar și puncte slabe. Cert e că, la absolvirea cursului, DMC a primit interdicția, valabilă pe tot parcursul vieții sale, de-a juca jocuri de noroc în orice cazinou din Marea Britanie.

DMC n-a pierdut nici o clipă în urmărirea țelului său – acela de-a fi cel mai bun magician –, în decursul anilor, abilitățile sale s-au cizelat, s-au dezvoltat, s-au completat, făcînd din el un magician profesionist. Această calitate a simțit nevoia să și-o testeze (și întregească) prin relațiile cu “clienți”-personalități de pe 3 continente – de la vedete de Hollywood și pînă la președinți, multimiliardari și familii regale. Să concretizăm: regina Elizabeth II, Jeremy Clarkson, Natalia Vodianova, David Haye, Hugh Grant, David Ginola, Eugene Wu, Prince Harry, Michael Parkinson, Stephen Fry, Prince Sultan bin Abdul-Aziz Al Saud, Frank Williams, Emma Watson, Pippa Middleton, William Hague, Leonard Blavatnik, Prince Lakshyaraj Singh Mewar, Prince Nikolaos and Princess Tatiana of Greece and Denmark, Eddie Jordan, Bryan Adams și… lista poate continua.

După vîrsta de 25 de ani, DMC a descoperit magia… televiziunii. A vrut să-ncerce pe pielea lui și… a făcut mai multe filmulețe prin ținuturi exotice (India, Asia, Africa), cu persoane mai mult sau mai puțin… exotice, concluzia fiind că magia ar putea fi folosită ca un mijloc nu doar pentru distracția oamenilor, ci, de asemenea, pentru a explora teme și subiecte culturale, care depășesc cu mult trucurile în sine. Experiența n-a rămas fără urmări: canalul National Geographic a pus ochii pe DMC și i-a făcut o ofertă. În 2013, a fost lansat filmul-pilot “Cardshark”, văzut rapid pe mai toată planeta, cu opinii mai mult decît favorabile. Canalul i-a comandat, în consecință, o serie de 7 episoade care să exploreze magia sub toate formele ei, la nivel mondial. DMC a petrecut 10 luni de filmări în Singapore, Franța, Spania, Mexic, Londra, pentru a explora teme diverse, precum: voodoo, înșelăciunile din timpul războiului, furtul din buzunare, misticismul modern, iluziile istorice, înșelăciunile cu cărți de joc , arta evadării și mentalismul (citirea minții).

Apropierea de magie sub forma investigației, forma adoptată de DMC, este esența serialului “Beyond Magic with DMC” care este difuzat, începînd din noiembrie 2014, în peste 170 de țări din lume, pe canalul National Geographic International, prilej cu care DMC este statuat ca una dintre figurile distincte ale noii generații de mentalisti contemporani.

Mai jos, secvențe remarcabile din cariera de mentalist a lui Drummond Money-Coutts (DMC).

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3