STEVEN FRAYNE (DYNAMO)

Steven Frayne (Dynamo)

“Săgetătorul” Steven Frayne s-a născut în Bradford, Marea Britanie, la data de 17 decembrie 1982. Numele său de “scenă” este Dynamo și a fost rostit, pentru prima oară, de unul dintre cei care i-au vizionat un număr, la prima sa vizită “de lucru” în Statele Unite. Și, de-atunci, el se recomandă “Dynamo” și publicul de astăzi cu acest nume îl aclamă. Este unul dintre cei mai mari mentaliști ai momentului. În semn de recunoaștere, în februarie 2012, programul său Dynamo: Magician Impossible, difuzat de canalul WATCH, a primit Premiul pentru Cel Mai Bun Program de Divertisment (Best Entertainment Programme), devansînd programe și canale de televiziune celebre, din Marea Britanie: Strictly Come Dancing (BBC One), The Apprentice: You’re Fired (BBC Two), The Million Pound Drop Live (Channel 4), Celebrity Juice (ITV2), The Only Way Is Essex (ITV2). Este primul premiu de televiziune pe care artistul l-a primit de la începutul carierei sale.

Steven a deprins primele cunoștințe de magie de la bunicul său, alături de care a trăit de la vîrsta de 15 ani. Acesta făcuse numere de magie în barurile din Bradford, la sfîrșitul războiului. Tot el e cel care i-a dat să citească niște cărți “de specialitate”. Din acele timpuri, datează și primele lecții practice. Pentru că era calul de bătaie al “băieților de cartier” (îl puneau într-o pubelă și-i dădeau drumul la vale), Steven i-a cerut bunicului să-l învețe cum să fie “forțos”, împotrivindu-se… forței. Și bunicul l-a învățat o tehnică specială, pe care Dynamo a… reluat-o peste niște ani, un număr de “magie” care a lăsat multe guri căscate (îl regăsiti într-una dintre selecții). Cărților citite li s-au adăugat antrenamente istovitoare, zi și noapte, fără odihnă. În anul 2004, a obținut o bursă din partea fundației prințului Charles, ceea ce i-a permis să-și cumpere o video-cameră, cu care a-nceput să-și înregistreze numerele. Prin rețelele IT de socializare, numele și… numerele lui Steven au devenit cunoscute de oameni de pe toată planeta, transformîndu-l într-o celebritate. După 7 ani, în 2011, ca o recunoaștere a notorietății sale, aceeași fundație a prințului Charles l-a invitat ca, la rîndul său, să anunțe cîștigătorul bursei anului respectiv. A fost un minunat prilej pentru Steven Frayne de-a-și ului, din nou, publicul.

Dynamo a apărut în mai multe show-uri de televiziune (Rychard & Judy, Friday Night with Jonathan Ross, Fatherhood, EMA‘s). El a avut apariții spectaculose pe BBC One, în 2010, cînd într-o emisiune de sport, a “schimbat magic” niște bilete de loterie în bani-gheață, dar nu pentru oricine, ci pentru Robbie Williams și Davina McCall (în secvențele selectare veți revedea acest număr, dar în alt context). Cu același prilej, a făcut un număr de “levitație” în fața publicului din studio. Spectaculoasă a fost și apariția, în iunie 2011, în postura de “mergător pe apă”, în fața palatului Westminster. Astfel și-a prefațat Dynamo lansarea serialului său – Dynamo: Magician Impossible -, în prezența unei mulțimi de oameni care-au imortalizat momentul cu ajutorul telefoanelor, camerelor foto și videocamerelor. În octombrie 2011, Dynamo a devenit membru al exclusivistului club The Magic Circle.

Secvențele de mai jos sînt selectate din seria Dynamo: Magician Impossible, program premiat ca cel mai bun program de divertisment, în 2011, în Marea Britanie. În iulie 2012, Dynamo a fost promovat, de către asociația magicienilor The Magic Circle, la rangul de asociat al  Magic Inner Circle  și distins cu Silver Star for Performance. În același an, programul Dynamo: Magician Impossible a cîștigat premiul pentru cel mai bun program de divertisment”, în cadrul Broadcast Awards (pentru al doilea an la rînd).  De asemenea, a cîștigat premiul  TV Show of the Year, acordat de  Virgin Media Awards.
Cele mai recente episoade din serie au fost difuzate pe canalul WATCH, în 2013 – 2014. Apariţii cu totul speciale sînt: Samuel L. Jackson, Jamie Oliver și Keith Lemon. Dacă unele numere vă vor lăsa cu gura căscată, să vă gîndiți că, pentru acest efect, Dynamo a muncit din greu ani și ani, în dorința de-a atinge perfecțiunea. Credeți c-a reușit?

 

 


 

 

2 Responses to STEVEN FRAYNE (DYNAMO)
  1. Ai o pagina unicat!… 😉
    A.


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3