Marionete fără frontiere

Marionete fără frontiere

 

Mare zarvă cu francezii și țiganii. Francezii-și au “bruneții” lor și noi pe-ai noștri. Nici unii, nici alții n-am știut cum să facem atunci cînd trebuia să facem ce să facem să n-ajungem aici (momentul ’90 la noi, iar la ei cu niște zeci de ani mai-napoi). Că francezii sînt considerați “curve”, asta-i altă poveste (n-are rost să aduc acum argumente din istorie). Supără chestia cu… generalizările: francezii… românii… Păi, toți sînt cetățeni “francezi” sau cetațeni “români” DE ETNIE… De-aici încolo, începe bîlciul.

Meciul de fotbal de pe Național Arena (stupidă denumire, fără nici o legătură cu limba română) a fost doar un moment al… exprimării. Emisiunea de pe Canal +  – Les Guignols de l’info – este excelentă – un Divertis din zilele lui bune de-altădată, dar făcut super-profi. Sub forma “pamfletului” (mai nou, așa pune nora gunoiu’ sub preș), se spune ce cu mintea refuzi să exprimi, că te ia CNA-ul la-ntrebări (sanchi prost).  

Deci, francezii ne-au facut în fel și chip (păduchioși, hoți, cerșetori, pubele), într-o ediție a respectivului program, dar gîndul lor, ăla intim, era la țigani. Ăia care le-au invadat civilizația de niște ani buni încoace și pe care nu-i suportă nimeni, nicăieri, fără xenofobie. Chiar dacă, repet, au și ei “bruneții” lor (plini de defecte), francezii sînt invidioși (poate) că n-au ajuns la performanțele țiganilor noștri, care-au împînzit meridianele și peste tot feedback-ul e același: hoți, nespălați, cerșetori. E o realitate pe care ne facem, sub cearceaful jegos “politica e curvă”, c-o dăm cu picioru’ pe Academiei. Se fac cei-pe-care-i-a-ales-cine-i-a-ales și pentru care ciolanu’ politic e mult mai zemos la supt decît adevărul la recunoscut.

Faptele sînt fapte, iar italienii au dat, deja, proba de răbdare și-au trecut la planul B. Au “deranjat” multe mutre simandicoase, dar românii ADEVĂRAȚI n-au avut de ce să se teamă. La fel și cu francezii. Dacă țiganii-și spun români, ei o iau ca atare: “ROMÂNII sînt nespălați, ROMÂNII sînt păduchioși, ROMÂNII sînt cerșetori…”. Pentru că “curvele politice” de pe plaiurile mioritice n-au suficient combustibil în instalații să taie pisica și să spună că “rrom” nu există în limba română, ci doar “țigan”.  

ION VOICU era mîndru de etnia lui, iar românii îi cinstesc și-i vor cinsti veșnic memoria pentru c-a fost un geniu al muzicii, din ROMÂNIA.  BRÂNCUȘI și ENESCU, trăitori și-n Franța, sînt genii ale românilor, dar francezii nu le-au întinat niciodată memoria pentru originea lor. Dimpotrivă. Deci, generalizarea e doar… pamfletică (proștii reactionează după principiul chelului) – francezii au lovit punctul ochit! Pentru că S-AU SĂTURAT. Sigur că acum regretă că ne-au acceptat în UE, dar acolo a fost tot un gînd… de “curvă”. România TREBUIA să fie admisă ca să curgă multinaționalele în economia RO mai ceva ca apa tulbure pe Dîmbovița…

Băi, băieți, n-am venit cu pluta pe Bistrița, ca-n opereta  lu’ Filaret, atenție! Acum, că țiganii v-au năpădit ca ăia pă cîine, vă faceți că plouă!… Asumați-vă și riscurile, că ele, acum, sînt și ale UE: conviețuim în același apartament!  Cu umorul, românii au stat excelent întotdeauna (mai sînt p-aici unii bolnavi de bășcălie, dar îi elimină selecția naturală). Gîndiți-vă la soluții COMUNE și CONCRETE de rezolvare a situației cu țiganii, că, altfel, să vă  ferească Dumnezeu de umorul românilor. E ucigător! Nu, nu ăla de la televizor. Ăia sînt niste bieți amatori penibili. Din păcate, în România, tele-umorul e in comă profundă de niște ani buni… E vorba de umorul POPORULUI ROMÂN, care a știut să supraviețuiască în clipele grele doar prin UMOR. Nu faceți greșeala să includeți în categoria POPORUL ROMÂN și paparudele sinistre care-și zic “politicieni” și care sînt doar subiect de umor. NEGRU!   

P.S. În atenția minților neghioabe care răspîndesc miasme de baltă stătută pe diverse forumuri! România a fost și rămîne o țară francofonă. Toată această agitație juvenilă de anglicizare globalizantă e doar un foc de paie umede, fără putința de-a lumina vreodată cu forța unei flăcări.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3