Isteria bate pandemia

Isteria bate pandemia

 

Isteria gripei care bîntuie planeta nu-i o ştire de ultimã orã. De ultimã orã sînt vocile “oficiale” care cer revenirea la înţelesul initial al cuvîntului pandemie, al cãrui sens a fost modificat de purtãtorii şi rãspîndacii unui virus mult mai periculos decît cei “rãspîndiţi” de porci sau alte… mamifere (şi gãina naşte, dupã unii, pui vii): INTERESUL (de castã, corporaţie / trust, partid, familie, personal). Ştirile se-ntretaie mai ceva ca-n versurile lui Topîrceanu, oamenii ţinindu-se de telecomandã ca de cursul leului. Comunicarea trunchiatã sau voit manipulatoare a generat reacţii hormonale reflexe în sistemul endocrin al oamenilor şi FRICA a pus stãpînire pe ei. DACĀ pãţesc şi ei precum bietul actor rãpus una-douã de bestialul virus al gripei-celei-noi!?

Şi personalul medical mioritic a fost împins la un neaşteptat record (p-ãsta l-a scãpat dom’ doctor zis şi “primarul Capitalei”): aproape doi înfricoşaţi înţepaţi pe minut!! E o chestie, da’ nici comunicarea nu stã degeaba: vine (cu viteza zdrobitoare a undelor televiziunii tabloide) vestea cã actorul-cu-pricina a murit… din altă cauză!!! Adică… nişte sute de mii de cetaţeni s-au înţepat degeaba?!?!? Da, pentru că-i gratis. “Bonusul” îl primesc ceva mai tîrziu (acelaşi canal tabloid… comunica, la scurt timp, altă “nenorocire”: la 24 de ore după înţeparea antipandemie, o femeie “a dat colţu’” (sic!)).

Nu discut (le ştiu, dar nu sînt specialist) fazele EXTREM DE PRECISE ale naşterii unui vaccin. În cazul de faţă, prin omisiune de comunicare, acestea sînt ignorate. DE CE? În virtutea unei super-politici planetare?… Nu sufăr de isterie conspiraţională, dar prin extindere, ne putem aştepta, în curînd, la o… spaţiodemie cu consecinţe similare? Da’ cine sa mai fie “vectoru’ răspînditor”? Urmatoarea mişcare “antipandemie”, la concurenţă cu “strategia” ucigaşului virus, vizeaza VIITORUL (copiii) asupra cărora se gîndeste o acţiune… constituţională (e un articol pe-acolo, în virtutea căruia statul – care ne poartă de grijă – impune obligativitatea vaccinării, în caz de pandemie).

Da’ părinţii nu mai au nici un cuvînt de spus?! Alte coduri şi legi (în vigoare) spun că ei sînt răspunzători pentru soarta copiilor lor pîn’ la majorat! Da, dar vaccinu’ trebuie făcut ACUM! Cine mai are timp de-aşteptat pîn’ la majorat? Planeta merge-nainte! Emisiile vocale ale unora dintre cei pro sînt ferme, apăsate pe accente şi denotă mult… calm (mă gîndesc la replica cizmarului-soţu’-lu-adi dintr-un banc evergreen, apropo de inapetenţa românilor pentru carnea de iepure: “O să le placă!!”) – vezi tele-ieşirile doctorului Cercel.  Alţii sînt mai grabiţi să bifeze acţiunea planetară şi generează mai mulţi decibeli (diverşi funcţionari de prin ministerul de specialitate şi alţi emiţători-de-vorbe pe toate canalele media).

Într-o totală buimăceală, fără informaţiile minime şi necesare, în virtutea VOITEI lipse de comunicare, “marea-masă” cască gura la tot felul de vedeţei şi vedeţele care cotcodăcesc că-i absolut firesc să te laşi înţepat (“Ce-i rău în asta?”). Şi cozile viitorilor “vaccinaţi” (puse-n buclă infinită de vajnicii manipulatori ai posturilor tv. de aşa-zise-ştiri) ne duc cu gîndul la mersul agale al rumegatoarelor, printre grilajele metalice, către fatidicul cîrlig. Spiritul de turmă, exersat zeci de ani pe genomul bieţilor români, are această componentă endocrinologică: FRICA, vector care este aproape asumat genetic de români, chiar dacă unii psihologi îl asociază cu societăţile de consum. Aceşti psihologi n-au trăit, în nici un caz, în România “cizmarului”, care numai “de consum” n-a fost. E-adevarat, pe de altă parte, că şi jurnalicii contemporani fac tot ce le stă-n putinţă să complice şi să deformeze chiar şi cele mai simple enunţuri. “E iarnă” devine “Ei, bine, mercurul din termometre îi va face pe români să scoată din buzunare mai mulţi bani la vară pentru a încinge grătarele unor petreceri pe cinste, pentru care, ca şi vinovat e decît Traian Băsescu”. Dar asta-i altă temă, altă dată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3