CASCADORII… JOCULUI©

CASCADORII… JOCULUI©

 

CASCADORII… JOCULUI© este un format original de divertisment, al cărui autor e Doru Dumitrescu și care a fost realizat, în co-producție TVR – CONTERA A.V., în premieră națională și unică, în iunie 1996, într-un spectacol de 4 ore, pe scena Sălii Palatului din București și difuzat, pe 8 iunie 1996, pe postul TVR1. Formatul este un spectacol de divertisment, în care prioritatea o au jocurile interactive cu sala și culminează cu acordarea unui premiu major pentru unul dintre spectatori, desemnat aleatoriu, în urma unor prevederi ale formatului.

Sala Palatului a fost arhiplină în ziua spectacolului (peste 4000 de spectatori) și numărul sponsorilor a constituit un record nedepășit încă (pentru un spectacol de televiziune). Show-ul a beneficiat de colaborarea unor NUME cu greutate ale momentului – Divertis, Ștefan Popa Popa’s, Ioan Ghiuri Pascu & The Blue Workers, Sofia Vicoveanca, trupa de balet Cazino Victoria, Pasărea Colibri.

Au fost acordate multe premii în obiecte – de la frigidere și mașini de spălat și pînă la roboți de bucătărie și ceasuri de mînă – (taximetriștii au avut de lucru în acea noapte), iar premiul suprem a fost un autoturism de lux, oferit de-un sponsor din lumea berii.

Jocurile interactive au fost pregătite și susținute de redactori și prezentatori ai redacției Jocuri & Concursuri a TVR: Horia Brenciu, Bogdan Nicolescu, Daniel Pitei, Sorana Belciu și Andreea Gheorghiță (împrumutată de la TVR Iasi), precum și alți colegi pe care-i regasiți pe genericul final. A fost momentul în care Andreea Gheorghiță (avea să re-devină, curînd, Marin) și-a arătat, în premieră (ușor strident, totuși), posibilitățile de exprimare într-ale divertismentului. Am aruncat-o în “groapa leilor”, după ce negociasem “la sînge” cu șeful ei ieșean Grigore Ilisei. Mai făcusem cu ea o-ncercare, în 1994 (cu aceleași discuții… la vîrf), în  VIDEO JOC MAGAZIN, unde dansase și se lăsase… sedusă de… Divertiși. Promitea să fie un redactor bun de divertisment… De unde să știu eu că ea negocia, deja și aiurea, cu “Actualitățile”, zonă cu care n-avea nici o tangență. Tentația a fost, însă, foarte mare, iar cei care i-au facut propunerea niște foarte mari diletanți într-ale televiziunii. Și a trebuit să mai treacă oarece ani pînă cînd Andreea a fost REDESCOPERITĂ de-un mare om al divertismentului de televiziune – Valeriu Lazarov.  

 

 

One Response to CASCADORII… JOCULUI©
  1. Parcă s-ntâmplat ieri…


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3