KEITH BARRY

Keith Barry

Irlandezul Keith Patrick Barry s-a născut la 2 octombrie 1976 și este considerat unul dintre cei mai celebri mentaliști și iluzioniști ai lumii, în acest moment. Interesul lui Barry pentru magie a început la vîrsta de 14 ani, cînd a cumpărat o carte intitulată Magia pentru începători.

În 2009, a primit “Oscar”-ul magicienilor: premiul MERLIN – The Mentalist of the Year, acordat de International Magicians Society. În același an, a fost recompensat cu titlul de Best Magician in Las Vegas, în urma voturilor acordate în prestigioasa revistă Las Vegas Review Journal. Prestațiile sale scenice i-au convins pe cei de la CBS să-i ofere, în 2006, spațiul unui show “special”: “Keith Barry – Extraordinary”. Era o urmare firească a imensului succes pe care el l-a avut pe canalul MTV cu show-ul “Brainwashed”. Pe televizoarele englezilor, Keith Barry a apărut, pentru prima oară, în decembrie 2007, pe canalul ITV, cu show-ul “Keith Barry – The Escape Live”, un început… cu dreptul pentru că, ulterior, a apărut în spectacolele unor mari celebrități din Marea Britanie și de peste ocean.

Anul 2011 a fost mai mult decît generos cu Keith Barry. În mai, canalul Discovery a început difuzarea serialului Deception with Keith Barry. Episodul pilot, filmat în Los Angeles, a fost difuzat în iulie 2010, iar succesul de audiență a generat filmarea altor episoade ale serialului. El este difuzat, în accest moment, în mai multe țări ale lumii. Tot în 2011, răsunătorul succes repurtat în Irlanda (83 de spectacole) a fost reiterat la Olympia Theatre (record de încasări). Cu același spectacol, “8 Deadly Sins“, Keith Barry va începe și seria turneelor din 2012. În momentul de față, Keith este vedeta a peste 40 de spectacole tv. internaționale, în peste 110 țări de pe planetă.

Întrebat în ce constă mentalismul (magia minții), Keith Barry a răspuns: “Pentru mine, constă în acea parte a minții care se ocupă cu efectele psihologice și cititul minții. (…) Spre deosebire de magia tradițională, magia minții folosește puterea cuvintelor, înșelăciunea lingvistică, comunicarea non-verbală și alte diverse tehnici, toate utilizate pentru a crea iluzia unui al șaselea simț.”

Secvențe, mai jos, din marele succes“Deception with Keith Barry.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3