Video MISS Magazin

VIDEO MISS MAGAZIN

 

În după-amiaza duminicii de 29 mai 1994, pe postul TVR, a fost difuzat VIDEO MISS MAGAZIN, un alt unicat marca Doru Dumitrescu (apropo, în atenția cui se știe cu muscoiu pe căciulă: prima emisiune despre zodii, la televiziune, în România, a fost VIDEO SCORPION MAGAZIN).

Acea după-amiază de duminică a rămas în memoria multor telespectatori, pentru că a fost o distracție… fără pauze. Chiar și colegii din platou au fost, deseori, “furați” de monitoare, în pauzele în care ei aveau de pregătit secvențele următoare “în direct”. Totul a fost făcut cu pasiune și suflet de întreaga ECHIPĂ, iar efectul a fost o audiență de excepție (situație inexistentă, în momentul de față, în condițiile aceluiași post tv., dar… “unde sînt nemții?”).

A fost o idee care a beneficiat de participarea MISS ROMÂNIA 1993 (Adriana Silaghi, din Timișoara – o prezență plină de sensibilitate și de-o feminitate desăvîrșită, calități neapreciate pe măsură la MISS UNIVERSE, în Las Vegas, unde ne-a reprezentat țara) și-a altor personalități “mondene” ale momentului, care au constituit juriul ineditului concurs din platou: un concurs de MISS VIDEO MAGAZIN, pe baza unei preselecții care, filmată fiind, a rămas un document antologic de DIVERTISMENT. Totul a stat sub semnul ludicului, iar echipa pe care am coordonat-o atunci era, evident, aleasă dintre colegii de la Jocuri & Concursuri.  Aplauze pentru Bogdan Cojocărița – Condeescu și Adelina Șuvăgau, care au realizat interviurile pe stradă și, mai ales, secvențele de “cameră ascunsă”. Aici, trebuie să mai adaug un gînd de mulțumire pentru Alina Avram (MISS TOP MODEL ROMANIA 1993 și colaboratoare la RJC – avea un “prieten” extrem de gelos, isteric și violent pe vremea aia!) și Diana Stancu (MISS UNIVERSITAS 1994) – o fată frumoasă, cu mult sînge rece (era Scorpie?!) și calități certe de improvizație. A fost o plăcere să colaborez cu ea. În aceeași emisiune, telespectatorii au avut surpriza de-a o cunoaște pe MISS ROMÂNIA 1934 (la 17 ani!) – doamna Nutzi Dona Sîmboteanu, sora  Zoicăi Dona – prima MISS ROMÂNIA (1929).

Despre MISS-ele începutului anilor ’90 circulă tot felul de năzbîtii dezinformative, pe diverse site-uri… Nu fac acum corecții… De dragul adevărului și-al istoriei ar merita.  Dar ar fi o luare în seamă a manelismului atotstăpînitor în gîndirea contemporană… și atunci… reject!

Secvențele selectate mai jos se cer “degustate” pe-ndelete… Acordați-vă acest răgaz, pentru că merită!

 

 

5 Responses to Video MISS Magazin
 1. Un Video Miss Magazin editia – 2012… hmmm uite o idee excelenta 🙂

  • O idee super-pozitivă, la care subscriu! E-adevărat, trebuie căutați “nemții” – entuziasmul echipei de-atunci sună acum ca o antichitate, pentru că lipsește elementul catalizator: profesionismul. Deviza zilei este: “Cum să fac să nu fac nici cît fac”. Oricum, te-am cooptat in “club”.

 2. Adriana Rosu 28.04.2012 at 06:48 Reply

  Va multumesc mult pentru aprecieri! Mi-a facut placere sa particip la aceasta emisiune, insa marcant pentru mine a fost faptul ca v-am cunoscut pe dumneavoastra, un OM special, un profesionist, plin de pasiune si darurie pentru munca sa. Nimic nu era prea greu, nimic nu era imposibil.. Felicitari pt tot ce ati realizat pana acum si mult succes pt ce va urma!

  • Mulțumesc, Adriana. Au fost lucruri de excepție prin calitatea oamenilor “de excepție”. Să ai parte numai de bucurii! Cînd vremurile vor reveni la normal (căci vor reveni), o să-mi facă o deosebită plăcere să reiterez asemenea momente, dar pe coordonatele secolului 21.

 3. Excelente materialele video prezentate pe site-ul tau.
  Mi-am amintit de vremurile bune si de bucuria cu care lucram pentru TVR, sub indrumarea ta.


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3