DERREN BROWN

Derren Brown

Britanicul Derren Victor Brown s-a născut la 27 februarie 1971 şi este un celebru ilusionist și mentalist. La fel de cunoscut este ca pictor și scriitor. A apărut în programe speciale de televiziune, în numeroase spectacole pe scenă, iar telespectatorii britanici îl cunosc foarte bine din serialele de succes Trick of the Mind şi Trick or Treat.

De la primul său show, difuzat în anul 2000 – Derren Brown: Mind Control -, Derren Brown şi-a îmbogățit permanent conoştinţele despre capacităţile de “citire” ale minţii sale. De altfel, el a publicat cărţi “didactice” în domeniu, care sînt de folos, în egală măsură, magicienilor şi publicului larg. Chiar dacă spectacolele sale de citire a minţii sau alte manifestări din zona mentalismului par a fi rezultatul unor practici asupra psihicului uman sau din sfera paranormalului, Derren Brown declară sincer că nu are asemenea… abilități.

Brown a mărturisit, la începutul carierei sale, că el pune în evidenţă rezultatele unei combinaţii de “magie, sugestie, psihologie, trimitere pe o pistă falsă şi arta de-a susţine un spectacol public“. Folosindu-şi cunoștinţele şi abilităţile, Brown pare să fie în măsură să influenţeze gîndurile oamenilor prin sugestii subtile, printr-un abil proces de manipulare a deciziilor acestora şi, mai ales, prin “lectura” exactă a semnelor subtile fizice şi psihologice sau ale limbajului trupului, care dezvăluie ce gîndeşte respectiva persoană.

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3