COD ROȘU la nesimțire!

COD ROȘU la nesimțire!

Actualele și viitoarele modificări din prevederile Codului rutier sînt menite, în intenția promotorilor, să facă oarece ordine pe drumurile publice din RO, drumuri care se degradează sigur și accelerat sub povara taxelor iresponsabile și pe care se circulă din ce în ce mai haotic și mai… jmekherește. Legea e adeseori opțională, precum bretelele la pantaloni. Unii nu poartă decît… curea.

Bețivii autorutieri abundă și nu-i nici o pierdere cînd “descarceratorii” îi recompun de printre fiarele întotdeauna… “contorsionate”, în limbajul de tinichea al jurnalicilor mioritici (nu cu ăștia am treabă acum, chiar dacă înmulțirea lor exponențială și epidemică face foarte mult rău branșei!). Victimele colaterale declanșează, însă, tragediile reale, care fac “deliciul” acelorași jalnici jurnalici. Bețivii în cauză nu sînt d-ăia “profesioniști”, care, de regulă, circulă fără mașini… proprii. Ei au prieteni cu mașini sau îmbogățesc companiile de taxi. E vorba, evident, de tot felul de puțoi jmekherași pentru care legea e mai opțională decît “cu muștar” sau “fără muștar”, la birtul pieței.  Aceleași sinistre specimene, cărora li se adaugă mulți alții, mai lați în ceafă (fără nici o legătură cu “bulgăroii” poetului) și cu “dricuri” înghesuind mulți cai sub capotă, își exercită nesimțirea zilnic, în satul București (și nu numai), încălcînd orice lege de circulație, în virtutea faptului că… se poate!

E mai improbabilă ca aterizarea unui OZN autentic la Crevedia situația ca un astfel de șofer de “dric” să stea LA RÎND, ÎN COLOANĂ, în spatele unui Matiz sau al altuia cu “consum redus”! Ferească Dumnezeu!!! Mutantu’ jmekheraș o ia pe stînga/dreapta coloanei și se-așează ca un [bip] în mijlocul drumului, în capu’ șirului, ca să fie el primu’!!! Exemple?  MULTIPLE! Pe bdul. Mircea Eliade, în vîrful pantei (sala Floreasca), scena e zilnică!!! P-ăștia, milițienii noștri nu-i văd NICIODATĂ și nici nu există vreo formă de sancționare. Exemplele abundă și cazurile de depășiri neregulamentare cu efecte grave și foarte grave sînt generate, de cele mai multe ori, de asemenea specimene, dar și prostia șoferilor și iresponsabilitatea penală a celor care acordă permise nu sînt într-un procent neglijabil. În tot acest context, campania intensivă de amenzi rutiere la care miliția de profil se dedă în ultima vreme poate fi (oarecum) lăudabilă, de n-ar fi… sancționabilă pentru multiplele “scăpări”. Le numesc așa ca să nu vorbesc cu [bip]. Am motive extrem de întemeiate.

Te abții cu greu cînd vezi că se recurge și la practici pe care, elegant, le numesc NELEGALE. Altfel, de [bip]. Poliția – aia adevărată – e menită să apere respectarea legii și-a ordinii publice și să PREÎNTÎMPINE încălcări ale legii. În oricare stat civilizat din lume. În nici un caz, Poliția, într-un stat modern și democratic, nu se transformă într-un pîndac, vînător de posibili infractori sau contravenienți. Asta e MILIȚIE!!! Cum altfel poate fi interpretată pînda la care se deda o masină albă, cu radar în parbriz, FĂRĂ NICI O INSCRIPȚIONARE, pozitionată la capu’ podului de la ieșirea din Chitila?  Și, fără proces de intenție, nu cred c-a fost singura. La nivel național!!! Cu niște ani în urmă, practica asta nelegală era curentă, iar proștii care le plătesc salariile tăceau! Toți pîndacii aștia în uniformă sînt funcționari ai statului, plătiți de noi, contribuabilii!!! Cum să nu-i numești milițieni pe unii ca ăștia care opreau mașini, dar pe lîngă care treceau liniștite căruțe cu “echipaj brunet”, încărcate cu copaci tăiați și aranjați cu grijă (“vreascuri, mamă soacră, vreascuri”). Și asta, pe un drum NAȚIONAL, pe care n-au ce căuta atelajele!!! Despre posibilul furt din codru nu mai deschid discuția… La întrebarea dacă are probleme cu vederea, pusă unui astfel de milițian rutier în exercițiul funcțiunii, pe lîngă care trecea la pas, pe DN7, un atelej monocal, am primit scurt răspunsul: “Și pe unde-ați vrea să circule, dom’le?”  Păi, pista de la Monte Carlo e liberă mai tot anu’, domnu’ agent! Liber si la viteză, neamule! Da’ ce ne facem cu NE-LEGEA si NESIMȚIREA? S-a intrat, de mult, pe COD ROȘU!       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3