ROBINGO

ROBINGO

 

ROBINGO, jocul interactiv de televiziune cu cea mai mare popularitate în România, a fost lansat, în premieră, la data de 3 octombrie 1993, pe postul TVR1. Realizator: Doru Dumitrescu. El a fost difuzat săptămînal (duminica, înainte de programul de ştiri de seară) pînă în 1998, cînd a fost scos din grila de programe pentru că… mai aveau şi alţii nevoie de publicitate! Şi-aşa… i s-a pus perna pe faţă!… Din păcate, n-a fost singurul program de succes al televiziunii publice, care a sfîrşit astfel. “Criminalii” umblă liberi printre noi!…

ROBINGO este programul care l-a propulsat pe Horia Brenciu în faţa camerelor de luat vederi, iar redactorei Adela Harnagea i-a deschis drumul către reuşita… de milioane, în lumea televiziunii (cînd am angajat-o, era de “meserie”… mamă!). Pe la ROBINGO s-au perindat zeci de colaboratori, mulţi dintre ei rămînînd, în continuare, captivi ai mirajului televiziunii, alții fiind prosperi oameni de afaceri sau promotori ai culturii române (Mircea Dan Duță, de pildă), care nu uită, însă, ceea ce-au învăţat la Jocuri & Concursuri.

 


 

 

 

 

 

 

 

8 Responses to ROBINGO
 1. Bună ziua!
  Numele meu este Cătălin Ionescu. Vă rog frumos să mă ajutați să revăd concursurile ROBINGO din aprilie 1997, deoarece, la una din aceste ediții, au participat soția mea, Anca Rozorea, și fetele mele gemene, Marieva și Georgeta! Vă mulțumesc pentru răbdare și înțelegere.
  P.S. A fost un adevărat concurs de cultură generală, cu întrebări pertinente! Azi, se mai apropie de nivelul lui ROBINGO “Vrei să fii miliardar” (care, însă, cred că și-a dat obștescul sfârșit), “Câștigă România” și cam atât!
  Cu respect,
  Cătălin Ionescu

  • Domnule Cătălin Ionescu,
   Ma bucură enorm vorbele sincere și pozitive despre ROBINGO, chiar după 27 de ani!!! Ați participat la primul concurs interactiv tv. difuzat, în România post-decembristă, de singura televiziune profesionistă PE VREMEA ACEEA!… Concursul avea prioritate și la nivel mondial!… Ați citit, fără-ndoială, explicațiile de mai sus și-ați văzut secvențele. Din păcate, dorința dv. nu poate fi îndeplinită, întrucît ACTUALA TELEVIZIUNE DE STAT (nu mai e de mult publică!) nu mai are materialele care să vă producă bucurie în familie! Vînătoarea de profesioniști, de-acum 7-8 ani, a făcut ravagii în instituția de pe Dorobanților 192!!!!

   ROBINGO rămîne în memoria oamenilor, indiferent de mișcările haotice ale amatoriceilor înscăunați în Dorobanților! Cît despre comparații, vă fac cunoscut că aceeași echipă de la Redacția JOCURI&CONCURSURI a montat și difuzat un concurs care a lăsat mult în umbră “Vrei sa fii miliardar?” (originalul e “milionar”, dar românii numărau, atunci, în “miliarde”), difuzat pe un alt post tv. dîmbovițean. De ce? Am mai explicat: pentru că premiul concursului DEȘTEPT ȘI BOGAT, difuzat atunci de TVR, era de 1 miliard și… UN LEU!!! Comparativ cu… miliardul “concurenței” (nu era nici o concurență, erau minusculi, dar foarte făloși). 1 LEU făcea, metaforic, diferența galactică din toate punctele de vedere! Citiți articolul DEȘTEPT ȘI BOGAThttp://dorudumitrescu.ro/galerie-tv/destept-si-bogat/ – și judecați singur!…

   S-aveți un DOUĂZECIDOUĂZECI plin de LUMINĂ, cu BUCURIE și ÎMPLINIRI! 😉

   • Buna ziua! Imi pare foarte rau sa aud ca nu mai putem obtine de la arhive emisiunile Robingo. Mama mea a participat undeva prin 94 sau 95, si mi-as fi dorit mult sa am o copie a emisiunii, intrucat nu am niciun video cu ea, poze la fel foarte putine, ca nu aveam pe vremea aia camere, si mi-ar fi placut sa am o amintire cu ea , si sa pot sa o arat si sotului care nu a apucat sa o cunoasca .
    Am tot trimis e-mailuri catre TVR insa nu am primit niciun raspuns. Dar acum inteleg ca oricum nu mai exista.
    Ce rau imi pare, asta era unica mea speranta!

 2. Dumnezeule… Ce zile, ce vremuri… Am castigat si eu la Robingo, cand eram in clasa a 5a – ce credeti? Niste actiuni la Dacia Felix! 😉 Memorabil…

 3. In Romania plina de analfabeti manelisti, un astfel de concurs e faliment curat. Dan Negru ce se mai chinuie cu intrebari de cultura generala, dar el se multumeste cu faramul de audienta adus de blondele lui impreuna cu invitatii. Formatele emisiunilor in ziua de astazi sunt facute sa tina cu ochii lipiti de ecran pana si cimpanzeii de la zoo.

  • Asa e. Starea de faliment la care s-a ajuns e cauzată, în egală măsură, de atitudinea publicului, dar şi de nivelul profesional incalificabil al “făcătorilor” de emisiuni (nu-i pot numi realizatori sau producatori pentru că-i jignesc pe cei ADEVĂRAŢI). Foarte grav este ca declinul formatelor nu-i un proces propriu României. Anul acesta, la Cannes, au fost prezentate… cu succes formate chiar pentru cimpanzei!!! E o degradare, în general, a publicului, dar eu am încredere, în continuare, în bunul simţ nativ al românilor. Pe riscul meu! 😉

 4. Felicitari Doru,
  Este un site extraordinar, profesional si incisiv. Iti doresc multa bafta!
  Catalin Jifcu


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3