Fosta televiziune PUBLICĂ din România şi-a pierdut PERSONALITATEA!!!

Fosta televiziune PUBLICĂ din România şi-a pierdut PERSONALITATEA!!!

 

Am nimerit, în vastul spaţiu Internet, peste un articol în care se punea întrebarea: “De ce nu ne uităm la TVR?”. Din capu’ locului, autoarea articolului trebuie să-nţeleagă că tvr NU MAI ESTE TELEVIZIUNE PUBLICĂ, ci DE STAT!!!!! Autoarea nu-i la prima abatere: a mai publicat comentarii pe subiect, cu aceeaşi informaţie eronată! Poate nu-i convine actualul statut, dar să nu manipuleze… greşit!!! Manipularea e implicită, prin simpla emitere a unei păreri – nu dezvoltăm filozofia oului acum. În ce priveşte subiectul întrebării, contează foarte mult distincţia, întrucît, în calitatea-i PUBLICĂ pierdută, vocea  PLĂTITORULUI DE TAXĂ TREBUIA să fie ascultată!!! Nu mă interesează cui dădea ea, tvr, raportu’ (aleşilor-cui-i-a-ales din palavramentul României), dacă o lege stupidă continuă sa fie aplicată pînă la ziua-de-apoi. Consider că PUBLICUL trebuia să ocupe scaunele din consiliul de administraţie. Pentru că el PLĂTEA, el COMENTA, el DECIDEA! Ca televiziune de STAT, tvr a devenit, oficial, goarna guvernului! Televiziunile PUBLICE din lume au un statut aparte, pe care tvr l-a pierdut cu mult înainte de-a i se lua oficial.

Fosta televiziune PUBLICĂ din România şi-a pierdut PERSONALITATEA!!!

POLITICUL a transformat această citadelă MEDIA într-o jalnică cerşetoare. POLITICUL i-a pus ştreangul de gît şi i-a dat aer să subziste doar dacă ciripea, pe frecvenţele ei, sinistrele şlagăre ale PUTERII. POLITICUL, preocupat doar de respectarea întocmai a partiturii, a înghesuit pe scaunele decizionale analfabeţi profesional. Şi penali, pe deasupra!!! Prostia şi impotenţa profesională n-au cum să nască lebede care să mai şi danseze!!! Aţi uitat circul sinistru – transmis în direct –  care şi-a derulat maleficu-i spectacol de cămin cultural, în săliţa comisiei de cultură, cu agramatele diatribe ale aleşilor-cui-i-a-ales, în “dialog” cu impotenţii profesional pretendenţi la preşedinţia tvr? Aţi uitat?!?!? Păi, de-acolo se trage boala!! Iar primele “ulceraţii” au apărut cu mai mulţi ani înainte!!! Scena asta s-a repetat la fiecare mandat, de trei decenii încoace!!! Mihai Constantin e un băiat cu bun simţ, dar întrebarea lui (menţionată în articol) e de-o naivitate de… neiertat. Reacţiile celor care dactilografiază pe reţelele de “socializați” sînt previzibile de mai bine de 10 ani şi se înscriu într-o reacţie instinctivă de-a emite o părere, în universul infinit al frecvenţelor Internet. Comentezi, deci exişti! Nu rezolvă în nici un fel problema!! Ea e de fond, nu de formă! Sînt nişte nume înşirate pe-acolo, în articol (unele complet aiurea-n tramvai cu profesionismul de televiziune), dar răspunsul la întrebarea ta, Mihai Constantin, e în INTERIOR!!! Catastrofala avalanşă de impotenţi profesional care sufocă, pur şi simplu, spaţiile din clădirile din Dorobanţilor 191 îşi manifestă sinistrele-i efecte prin programele DE NEURMĂRIT, pe canalele tvr. Submediocritatea este atotstăpînitoare, indiferent de profilul programului pe care-ai vrea să-l urmăreşti. Importul masiv de trepăduşi-reziduuri MEDIA de pe la diverse posturi tv dîmboviţene a potenţat senzaţia de scîrbă, la ideea de-a manevra telecomanda pe frecvenţa tvr (indiferent de canal). Şi-apoi, prost la prost trage! M-am uitat o singură dată şi mi-a venit s-arunc televizorul pe geam!! Situaţie repetată cu toţi aceşti neaveniţi în meseria asta, dar sugători de bani (la greu!!!!) de la impostorii decizionali care, acum, nu mai gestionează taxa de la PUBLIC, ci banii STATULUI. Adică, TOT AI PUBLICULUI!!!!

Televiziunea PUBLICĂ era, repet, o citadelă MEDIA, care-şi confirma valoarea prin audienţa de care plătitorii de taxă erau… “vinovaţi”. Era o confirmare, ESENŢIALĂ, că nu dau banii degeaba! Fiecare program (sau aproape fiecare – să nu exagerăm!) lasa urme precum o carte bună! Şi asta pentru că fiecare program era, prin nivelu-i calitativ, o semnătură a unui PROFESIONIST. Chestia asta a dispărut! Din spaţiul Internet, aflăm că Himalaya de-altadată a coborît undeva, sub călcîiul broaştei, tvr nereuşind, de foarte mulţi ani, să mai sară de nivelul audienţei 0,1!!! Sfaturile celor care şi-au dat cu părerea pe pagina lui Mihai Constantin trebuie privite cu bunăvoinţă. Şi-atît. Nu se-ntîmplă nimic, absolut nimic, cîtă vreme POLITICUL dictează! Fosta televiziune PUBLICĂ din România şi-a pierdut PERSONALITATEA!!!

Din păcate, n-am cunoştinţă de vreo iniţiativă via Internet de ieşire-n stradă pentru salvarea televiziunii PUBLICE din România. Ca n-a fost decît una! Şi prima, din viaţa românilor!!!

                                 În același context, merită citit și   Reset & format

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3