DAN WHITE

Dan White

Dan White este un tînăr magician american, licențiat în istoria artei, care locuiește la New York, originar fiind din Philadelphia. În 2011, el a apărut în programul The Supernaturalist, produs și difuzat de canalul tv. Discovery (cu acest prilej, a călătorit peste mări și țări pentru a afla cum se exprimă magia în alte culturi ale lumii). Publicația The Examiner a considerat acest spectacol ca fiind cea mai bună producție tv. de magie, după Magic Man, semnat de David Blaine.

Legăturile sale cu lumea „magiei” sînt timpurii: la vîrsta de 10 ani, tatăl său i-a dăruit un „set de magician” și un vechi afiș cu magicianul Harry Kellar. Interesul pentru magie a fost alimentat și de faptul că, în Philadelphia, a lucrat într-un magazin care comercializa obiecte utile magicienilor, cu care, de altfel, a avut prilejul să vină în contact zilnic. În 2006, îl regăsim pe White, ca magician, în spectacolul Drowned Alive, difuzat de postul american ABC și avîndu-l ca protagonist pe mentalistul David Blaine. În 2008, a fost Head Magic Producer pentru spectacolul Dive of Death (Prime Time Television) al aceluiași David Blaine. Între 2011 si 2012, White a fost “producător magie”, în spectacolul lui David Copperfield, la MGM Grand Resort & Casino (Las Vegas). În 2012, White a lucrat, alături de echipa lui David Copperfield, la conceptul și design-ul “Hangman Illusion”, pentru filmul The Incredible Burt Wonderstone (Warner Brothers). Pe lîngă prezența în spectacolele unor vedete tv. americane, White și-a arătat talentul și-n cîteva clipuri publicitare pentru compania Hewlett Packard.

Cel mai recent succes al lui Dan White este spectacolul-serial White Magic, a cărui premieră a avut loc pe 25 decembrie 2013, pe canalul tv. Travel. Mai jos, sînt selectate cîteva secvențe.

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3