Călăuziți de LUMINĂ, spre…

Sînt un nărăvit într-ale cutreierării ținuturilor plaiului carpatin, dar n-am mai trecut de mult prin emoțiile și surprizele ultra-plăcute, trăite la volanul bolidului meu… înțelept Bibi. Am văzut locuri unicat prin… unicitatea peisagistică, dar pare o banalitate exprimarea, ținînd cont că foaaaaaarte mulți oameni fac… același lucru, cu aceleași… impresii (ca exprimare!). Totul ține, însă de… SIMȚIRE!!! Cînd prietenul meu Ștefan mi-a propus o mică escapadă în nordul Moldovei, spre a rezolva un fleac, am fost muuuult mai prompt în răspuns decît trenurile în Gara de Nord. În scurt timp, însă, o precizare a lui a transformat totul într-o experiență de LUMINĂ!!!! Urma s-o reîntîlnesc pe ființa care a dat un plus de LUMINĂ unui banal concurs subacvatic, într-un super-program de vacanță, la TVR, în 1997. Și uite-așa s-a născut primul episod al podcastului DDSCORPIO! Vizionare LUMINATĂ!!!!

 

 

 

 

 

2 Responses to Călăuziți de LUMINĂ, spre…
  1. DDScorpio, MINUNAT FILMUL!!! Se vede ca ti-a fost mare dor si drag sa pui mainile pe ustensilele meseriei noastre. Si mai ales OCHIUL! Este LUMINA in tot ce-ai realizat in acest film.
    Si doua icon-uri memorabile: poza lui Iustin Pirvu cu haloul camerei privind minastirea si intoarcerea capului cumnatei prietenului tau, in relenti, care-si spune povestea vietii in citeva frame-uri. Despre capitolul final – norii – as putea scrie o poveste…… Felicitari!!!

    • Silvia, îți mulțumesc și-ți mărturisesc că ești printre foarte puținii care au știut și știu să „citească” limbajul unei creații cinematografice… Ai sesizat subtilități care trec nebăgate-n seamă pentru privitorul superficial contemporan. LUMINA a fost gîndul-călauză, de la un capăt la altul… Impresia definitorie e generată de concept, ceea ce ți-ai dat repede seama, restul fiind confirmări și reconfirmări… În timpurile manifestării mele televizionistice, creasem obișnuința… nerepetării. În fiecare emisiune, aveam alte idei, alte forme de punere în imagine, de regulă… negîndite de telespectatori, dar… le mergeau la suflet. La ediția următoare, nivelul de așteptare era uriaș! Cam asta se va-ntîmpla și-n acest… „podcast” care a debutat cu… acest subiect, dar, la fiecare ediție, va aborda… altceva… altfel! Îți multumesc încă o dată pentru gînduri!…


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3