Ultimul președinte al Rusiei

Ultimul președinte al Rusiei

 
ci e o simplă deducție plecată de la convingerea unora (foarte mulți!) că 2012 este stația terminus a omenirii. Nu vă faceți c-ați uitat, că nu vă cred. N-am de gînd să dau acum cîștig de cauză nici partizanilor apocaliptici și nici celor care, cu pozitivitate, așteaptă uriașul salt energtic al planetei, cu tot ceea ce sălășuiește pe suprafața ei. Pur și simplu, o premisă (greșită sau nu) a generat o concluzie (falsă sau… nu). Dar bună de-un titlu pe prima pagină!
Nici n-au apucat țigăncile să “fure” startul primăverii cu nevinovații ghiocei, că Putin s-a ales președinte à la long. Acum, vine vorba aia cu “e problema lor”, dar… Cred că-i și problema… noastră, ca… planetari. Că Rusia ne place sau nu, trebuie s-o luăm în seamă. Aș îndrăzni să zic chiar că Putin a reușit performanța de-a fi… ultimul președinte al Rusiei. Este o afirmație care n-are nevoie de verificarea din 3 surse (ca la carte, în lumea ziariștilor profesioniști),

 

 

2012 are, în perspectivă, multe surprize pentru români, care abia așteaptă, peste niște luni, să dea cu votu’ pentru noua adunătură de primari și parlamentari ai patriei. După ceea ce debitează, eu îi consider doar niște netrebnici palavramentari. În urma victoriei lui Putin, probabil  că unii suspină (la ei acolo) după ultranaționalistul Jirinovski, tot așa cum unii suspină (la noi, aici), cu ochii pironiti în cer, dupa alți extremiști (cu partide de garsonieră sau de… penthouse) care să înece țara în lapte și miere. Gratis, mamă soacră, gratis! Cum era și pe vremea șobolanilor roșii – toti egali, indiferent de lungimea părului din nas și urechi. Mai puțin cei mult mai egali decît cei toți cei egali. Ei au fost (sau au… parvenit) și trebuie să rămînă pe un picior de egalitate… SUPERIOR, mai ales al drepturilor, proprietăților și zerourilor din coada conturilor. Mișto, nu?  

Dacă 2012 este văzut de unii ca fiind ultimul capitol din istoria omenirii și, în consecință, fac ceea ce vă voi spune cu un alt prilej, alții își văd de treabă ca și pînă acum sau, oricum, fără grija vreunui eveniment… astronomic care să le strice “făcătura”.  2012 este un an full options pentru vajnicii nostri politicieni, care nu mai prididesc cu pregătirile pentru rundele de alegeri. “Teritorialele” fac încălzirea pentru parlamentare, cu atît mai mult cu cît “jucătorii”, “actorii”  (termeni de rupt dinții, din tele-limbajul de lemn contemporan) sînt aceiași. Comasarea lor însemna mai puțini bani aruncați pe apa Sîmbetei din portofelul, oricum subțiat, al contribuabilului. Dar, cică, democrația zice altfel. Evident, aia “originală”, de care se face atîta caz pe plaiul mioritic și care n-are nimic de-a face cu adevărata democrație, exersată în alte spații geografice.

N-a scăpat ocazia să reitereze pagubosul termen nici cucuveaua României, care și-a serbat ziua de naștere la începutul lunii. Cu rînjetu-i sinistru, debitează, cu diverse ocazii, aceleași cinice enunțuri din care nu transpare nici cea mai vagă idee de regret pentru catastrofalele eșecuri și rămîneri în urmă, în cursa progresului, cauzate de el României și românilor. Este exponentul unui mod de gîndire larg răspîndit, încă, din păcate, în RO, dar și la nivel european. Evident, în oricare analiză, trebuie ținut cont că românii au trăit live comunismul  50 de ani, in timp ce la vesticii continentali comunismul și socialismul au fost doar exersări de principii, cu accente mai acute în ultima vreme. Capitalismul “sălbatic” și-a văzut de treaba lui, înghițind mai cu noduri, uneori, cînd loteria alegerilor îi aducea  pe “roșii” în prim-plan. Tot ceea ce-a exersat stîngismul în Occident a fost de rău augur, întrucît n-a generat decît proliferarea extremismului, dînd apă la moară populiștilor (de care malurile Dîmboviței sînt pline ca lacu’ de broaște).

Utopia egalitarismului (exersat temeinic zeci de ani) a făcut și face multi prozeliți mai ales în RO, în condițiile în care nivelul de pauperizare crește. În asemenea situații, demagogii scot în stradă toate trîmbițele, doar pentru a scoate zgomote cît mai stridente, nu pentru a genera vreun imn mobilizator (program concret de rezolvare). Că chestia asta e specifică fsn, psdr, psd e limpede. Că asta au facut mereu, indiferent de vîrsta liderului… oficial (unii doar cu scop de public relations).  De ne-nțeles (pentru un observator din exterior, că românii s-au obișnuit cu orice) e mersul împleticit al pnl, în combinația anus contra naturii, numită usl. Brătienii nu-și mai fac cruci, acolo Sus, ci au intrat de-a dreptul în grevă. Atitudine firească, judecînd după comportamentul liderului pămîntean, cu alură de frizer țîfnos.  Bine, tăiați-mi macaroana cu “politica-i o curvă”. Dar de ce pe banii mei și-ai noștri??

Foarte curînd, toată adunătura asta ne va sufoca superintensiv cu tone de sloganuri și promisiuni utopice, la care mai sînt multe, foarte multe urechi care se pleacă. “De ce o femeie care a plimbat 30 de ani liftul la magazinul Victoria n-ar avea și ea pensie cît un profesor universitar de la catedra de biologie??! De ce? Pentru că si ea a muncit! 3o de ani!!!”. Vi se pare aberant? Sînt realități din vastul, complexul și perversul proces de manipulare derulat în România, de ani buni, de “organele” responsabile cu utopismul. 

Pe de altă parte, coaliția guvernantă își face acum un pachet de iluzii pentru viitoarele luni, cînd va da piept cu sondajele de la ieșirea din secțiile de votare. A semănat furtună și se-asteaptă la ce-i mai rău, chiar dacă statisticile arată că România a progresat (cu 2,5%) față de anul trecut. Ei, și? Dacă pensiile tovarășilor militari-de-birou n-au crescut cu 500%, degeaba! Nu trecem nici peste multiplele dosare penale ale “cadrelor”, care așteaptă termenele îndoielnicei noastre justiții (eu, personal, am motive s-o numesc  complet NEVĂZATOARE a adevărului!).

Că teritoriul e-mpînzit de “băieți deștepți” care, electoral, așteaptă de la 2012 încă o mană cerească de cîțiva ani. Între timp, își mai procură cîteva port-carduri… Coaliția mai are și alte bube care trezesc neliniști. N-ar fi nimic deosebit dacă mîine, poimîine udmr s-ar alia cu psr (partidul sconcșilor din România). Și ce dacă pute? Servește scopului (utopiile arhicunoscute)? E bun! La toți ăstia, se mai adaugă cei care completează cvorum-ul. Masă de manevră, dar importantă în joculețele politice, care n-au nimic din subtilitatea celor pe Windows.

Victoria lui Putin (mai mult decît previzibilă) în alegeri e primul mare eveniment din seria lui 2012,  care-și va arăta, în timp, efecte asupra României. Jirinovski și-a-ncălecat măgarul și-a ieșit din cadru, bifînd un semieșec al extremismului (să nu ignorăm c-a fost în cursă). În plan european, românii dau piept, în continuare, cu extremismul politic olandez (măcar s-a pus un termen pentru finalul acestui joc cinic), dar apelul populist la boicotarea produselor olandeze importate e o nerozie. Românul de rînd e interesat de Schengen cît găina de teorema lui Pitagora. “Băieții cu afacerile” (import-export) au oarece probleme, dar “rețeaua subterană” lucrează și profitul e chiar mai mare.  Să nu le purtăm lor de grijă că pe ei nu-i doare nici măcar undeva de ceilalți.

Dacă nu vă afectează direct victoria lui Putin, apariția ghioceilor ar trebui să vă pună pe gînduri. A mai venit o primăvară!… Pesimiștii se reped: “Da, a mai trecut o primăvară!…”. 2012  e un an cu totul deosebit, chiar dacă afirmația are argumente ipotetice: ar putea fi ultimul an al Omenirii. Și atunci, Putin ar fi, cu adevărat, ultimul președinte al Rusiei. Tot atît de bine ar putea fi anul saltului Omenirii pe un alt nivel de Cunoaștere, ceea ce ne-ar face mai înțelepți. În această perspectivă, evenimentele electorale ale anului, pentru români, ar putea fi o repetiție generală. Un efort de înțelepciune dovedit, peste cîteva luni, în fața buletinului de vot, ar potența realizarea celei de-a doua ipoteze pentru finalul lui 2012. Și dacă asta va fi realitatea, atunci Putin își va vedea mai departe de domnie. Iar eu rămîn doar cu un titlu foarte bun pentru prima pagină!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3