Și caii se gazează, nu-i așa?

Și caii se gazează, nu-i așa?

 

Punerea pe… tastatură a acestor gînduri a fost declanșată de lectura unui recent articol citit pe net, semnat de V.Tismăneanu, nume apreciat în lumea intelectualității, care nu mai are nevoie de argumente pro lectură (http://www.contributors.ro/reactie-rapida/dl-klaus-iohannis-intre-lapsus-si-omisiune/), dar și de conținutul comentariilor care-l însoțesc. Ab initio, titlul articolului consider – e o părere – că putea omite alternativa “lapsus”, ceea ce face ca semnele de-ntrebare din introducere să fie, efectiv, redundante. Finalul articolului nu cred că-i cazul să dezlănțuie spumele pătimașe ale unor comentatori pe saitul respectiv, chiar dac-au făcut ce-am facut și eu, adică l-au votat pe respectivul cetățean sibian în funcția supremă. Să nu rămînem, TOTUȘI, atîrnați de-o idee care, parțial, s-a dovedit înșelătoare și să-i acordăm, stupid, credit pînă-n pînzele albe!!! Viața umană e, TOTUȘI, limitată (ca și mandatele!!!), și sprintează mai ceva ca jaguaru’, chiar dacă sondajele de ultimă oră arată că vreo 57% din populația RO crede în “viața de după moarte”. Acolo, CATEGORIC, nu mai există scursuri umane precum dracnea și acoliții lui, dar ideea asta AFTER nici nu mă vierme și nici nu mă furnică în existența ACTUALĂ!!!!

Sigur că, multora, reacțiile “marinarului” – precedentul ALES – le-a provocat urticarie în decursul “domniei”, DAR… și pe el L-AM ALES / VOTAT și reacțiile lui veneau, ATUNCI, pe frecvența ALEGĂTORILOR, apropo de situațiile și leprele momentului. Care, astăzi, sînt aceleași, ba, chiar exponențial înmulțite!… Exprimarea cu… “jucătoru’” e cel puțin stupidă (țara nu-i un cazinou, teren de sport sau o scenă de teatru / film, dar asta-i exprimarea prețioasă, de plastic a comentatorilor, moderatorilor, “formatorilor de opinie”(?!?!!) din “presa” RO), el fiind cel ALES și, în virtutea prevederilor Constițutiei, s-a exprimat ACTIV, într-o problemă sau alta, privind ROMÂNIA și ROMÂNII. Altfel spus, el m-a reprezentat ȘI pe mine, în fiecare dintre situațiile date, în raport cu niște “dușmani” / “agresori” ai “românului contribuabil”. “Marinaru’” a făcut-o, de fiecare dată, CÎND TREBUIA și fără mare protocol. Și efectele au fost pe măsură!… Leprele nu l-au putut ignora!!! Nefericirea destinului lui public a fost cantonarea sentimentală în curticica “lenuței”, ceea ce-l bîntuie și azi și-l face vulnerabil cîtă vreme mai adastă prin politică!!! Altfel, a pocnit cu verbu’ cînd trebuia și pe cine trebuia!!!

 

 

Ceea ce nu-i cazul ALESULUI de la Sibiu!!!! “Sibianul” s-a scărpinat îndelung după ureche de fiecare dată cînd trebuia să puncteze decisiv, în viața publică, iar lăturile au luat potul! DE FIECARE DATĂ!!! Dacă-i explici civilizat unei hiene flămînde că nu-i frumos să-ți sară la gît cînd tu esti “înarmat” doar c-o batistă de unică folosință, ea “rîde ghiduș” și, fără diplomație, îți secționează carotida!!!!!
“IOHANIS, TE-AM ALES!!! DE CE NU VII AICI, ÎN PIAȚĂ, SĂ NE VEZI? STAI LA TELEVIZOR?? NOI SÎNTEM POPORUL, IOHANIS!!! NOI SÎNTEM POPORUL CARE TE-AM VOTAT!!!! 6 MILIOANE!!! STAI LA TELEVIZOR??” – declarație protestatar, originar din Ardeal, prezent în Piața Victoriei.

Mostra de “crimă împotriva umanității”, prin folosirea de ARME CHIMICE DE RĂZBOI, interzise în Europa de 11 ani!!!, în piața Victoriei, 10 august 2018, mă scutește de orice argumentare în plus!!! Mi-am luat porția de gaze în plămîni!!!!
“Mă ustură sufletul că trăiesc ce trăiesc acum în România!” – mărturisea, plîngînd, o femeie revenită în țară, din Anglia, după 30 de ani, și tratată, la greu, cu gaz lacrimogen DE RĂZBOI!!!).
JIGODIILE CRIMINALE care au instrumentat – pe TOATE nivelurile – tot acest măcel TREBUIE aduse în fața unui tribunal INTERNAȚIONAL!!! Începînd cu odrasla de milițian teleormăneană!!!!

Din păcate, din noianul de comentatori, se pare că doar cîțiva par să fi înțeles mesajul dur al articolului. Ceilalți par îmbătați de aceeași apă plată ținută la frigider, dar care nu mai e, de mult, conectat la priză! N-am timp și chef de balete lingvistice și nu-i pot numi altfel decît simpli postaci. Indiferent de orientare! Sincer, să bea, mai degrabă, un ceai de mușetel pe banca de la poartă sau pe balcon, dacă au, decît să umple rînduri inutile și mîngîietoare pe creștetul prezidential, DACĂ N-AU AVUT CONTACT DIRECT CU REALITATEA DE RĂZBOI DIN PIAȚA VICTORIEI!!!!!!!

Acțiunea de protest a DIASPOREI, într-o seară caniculară de august 2018, a fost un act mai mult decît firesc din partea unor oameni care alimentează financiar România cu zeci de miliarde de euro, de mai bine de 10 ani, și viețuiesc într-o lume care e-n continuă transformare, dar care, în virtutea unor vectori ai existenței umane, în consens cu coordonatele secolului 21, gîndesc, vrînd-nevrînd, viața în alți parametri, în raport cu legile și autoritătile lor locale. Democratice! Șocul ciocnirii, în România 2018, membră UE, NATO, cu mentalități care reproduc practici securisto-comuniste din anii ’50, perpetuate în forme perverse în deceniile următoare (marcate de dictatura cizmarului analfabet) și re-produse exploziv în episodul sinistru al mineriadei ’90, i-a transformat în niște victime sigure și finale ale unor experimente emanate de niște minți dezaxate (“Orice insubordonare va fi aspru pedepsită!!!” – declaratie Jandarmeria română), la concurență cu cangrena mentală a unor dictatori sud-americani. Și nu numai! În Piață, n-a fost numai diaspora, dar ei, acești oameni, mulți în formulă completă de familie, au accelerat… ideea! „Localnicii” au fost mai molcomi („Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” s-a scandat repetat în Piață) și, foarte posibil, au gîndit – mulți dintre ei – precum cei care au postat și postează comentarii de „postaci”, ca să se afle-n treabă pe Internet… Sau… execută, contra „soldă”, ordine foarte precise!!! Cifra aia de 1 milion a rămas doar o cifră de dispută „prin corespondență” între țața de la primărie și un individ auto-declarat nu-știu-ce lider diasporist!… O diversiune care să motiveze, ulterior, super înarmarea de război dîmbovițeană, în vederea contracarării „atacului diasporei galactice”!!!… SINISTRU!… La o săptămînă după MĂCEL, nu există declarat, oficial, de către autorități, NICI UN VINOVAT!!!

 

 

Dintr-o perspectivă logică, aceeași escaladă a cifrelor face ca, la un moment dat, CANTITATEA să devină un reper CALITATIV, dar… pe alte meridiane… Pe malul Dîmboviței, e tihnită viața în sufragerie sau pe terasa unei berării! Și e usor de clămpănit, apoi, din vorbe!!! Iar cel care E SINGURUL PE CARE L-AM ALES / VOTAT (restu’, să și-i ia acasă cine i-a ales!!!) e molcom în toate cele pentru că… Așa-i gîndirea ardelenească! Molcomă! Sau…. Voci cîrcotașe șoptesc pe la colțuri că un alt mandat e cam… nesigur, DAR… pe la UE ar fi oarece treabă de făcut!… MARE!!!

 

 

P.S. În ultmele zile, fosta ministreasă Andronescu E., care a „cutezat” să ceară demisia penalului șef de partid, a devenit centrul admirației fără margini a diverșilor lătrăței, pe diverse teleecrane, în virtutea acestei atitudini. Toți ăștia au memoria la fel de scurtă ca a majorității românilor (dar de neiertat în postura în care vorbesc), iertători din fire, crescuți sub oblăduirea sinistrei zicale „capu’ plecat sabia nu-l taie”. Cetățeana cu pricina e fosta urmărită penal în dosarul „Microsoft” (scoasă de sub urmărire, iar dosarul trecut dubios pe linie moartă de DNA) și „artizana” punerii pe butuci a EDUCAȚIEI pe plaiul moritic. Multe dintre neajunsurile majore ale societății românești actuale sînt rezultatul unui nivel incalificabil al EDUCAȚIEI, de care această cetățeană nu este străină! Deloc! Cît despre atitudinea „belicoasă” a „marcantei membre”, este foarte ușor interpretabilă prin înlăturarea ei, la un moment dat, de la ciolan! Nu mai e ciolan de supt, se dă cu picioru-n troacă!!!!!

One Response to Și caii se gazează, nu-i așa?
  1. O analiză dură, dar, din păcate, foarte obiectivă !


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-23386192-3